Wednesday, December 4, 2013

Kopi dan Garam : Apa itu Mineral Coffee dan kenapa ianya TERBAIK!!!




Pertama kali mendengar nama Kopi Garam Buluh ni memang sesuatu yang agak pelik pada mulanya. Kebiasaan kopi dan gula...tapi yang ni GARAM... Bukan garam biasa tapi GARAM BULUH. Kalau diikutkan Miza ni bukanlah seorang penggemar kopi, ada masa bau kopi pun tak boleh... terus naik ke kepala...

Tetapi tidak dengan Kopi Garam Buluh ni...Seperti ada sesuatu yang menarik perhatian dan perasaan ingin tahu yang membuak-buak dok dengar orang bercerita pasal kehebatan dan kesedapan kopi ni, apalagi Miza pun cubalah....

Tiba pada detik pertemuan pertama kami....
*
*
*
Bak cinta pandang pertama.....
Aromanya yang wangi menyengat rongga hidung. Tiba pada hirupan yang pertama…perghhh… nikmat yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata...Rasa kopi yang lemak-lemak sedap dan sedikit masin membuatkan Miza tidak sabar untuk hirupan kedua dan yang seterusnya… Setiap titisan terasa sangat bermakna hingga tidak mahu melepaskan satu titisan pun, dan... hingga tiba ke titisan terakhir yang mana di hujungnya rasa coklat mewah seperti sedang menikmati coklat panas di restoran 5star...  Memang terSANGAT-SANGAT sedap dan highly recommended.

Jom baca sampai habis dan kenali kopi terbaik untuk kesihatan anda.

 WAJIB BACA!

Apa itu Kopi Garam Buluh atau pun juga dikenali sebagai Mineral Kopi....

Aroma istimewa Hai-O Mineral Kopi berasal daripada bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea yang meningkatkan nilai nutrisi kopi ini. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti Magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan Kalsium.


Apa keistimewaan Mineral Kopi sehingga stok kopi selalu 'SOLD OUT' 

  • ANTIPENUAAN - agen antioksida yang baik.
  • MENGAWAL PH BADAN, boleh menuetralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,kolestrol dan lain-lain.
  • MENCEGAH dan MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, migraine, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
  • MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti gastrik, ulser perut, masalah usus,buasir sembelit, juga sebagai diet yang ekonomi.
  • Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI.
  • Melegakan masalah ALAHAN, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit. 
  • Memberi TENAGA dan juga kualiti KESIHATAN YANG BAIK kepada badan.

Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium...
 kandungan Magnesium yg rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung“…dan bagi “pesakit kencing manis pula…mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kpd tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dlm darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kpd tenaga..maka kehadiran Magnesium amatlah penting“…


~ Sedikit Perkongsian ~
Pensyarah Program Dietetik, Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains Malaysia [USM], Prof. Madya Shariza Abd. Razak berkata, walaupun ada minuman itu dikatakan menganduni ginseng atau tongkat ali untuk menambahkan tenaga namun kandungannya amat sedikit.


"Ia tidak memberi sebarang kesan dalam penjagaan kesihatan sebaliknya ia mengandungi gula yang banyak iaitu lebih daripada tiga sudu teh.Namun ramai yang tidak menyedarinya kerana ditenggelamkan oleh rasa pahit kopi tersebut." 



Info Kandungan Kopi Segera 3-in-1:



- Mengandungi lebih tiga sudu teh gula dalam setiap pek.

- Gula yang berlebihan bertujuan mengurangkan rasa pahit dalam minuman tersebut.

- Selain gula, krimmer yang digunakan adalah sejenis lemak tepu yang boleh membahayakan kesihatan

- Turut mengandungi kafein yang menyebabkan rasa berdebar [palpitasi] dan menyukarkan tidur pada waktu malam.
- Setiap pek mengandungi sehingga 200 kalori.
- Jumlah kalori itu sama dengan dua keeping roti atau sepinggan nasi.
- Jika diambil tiga paket sehari, ia bersamaan 600 kalori dan turut menyumbang kepada berat badan berlebihan.
- Kandungan untuk meningkatkan tenaga seperti tongkat ali, kacip fatimah dan ginseng adalah sangat sedikit kerana bahan-bahan itu mahal dan sukar untuk diperoleh.

AWAS!!! 
Pengambilan yang berterusan kopi segera juga boleh mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan tubuh badan.



KOPI dan GARAM adalah makanan SUNNAH !!

Jadi Mineral Coffee adalah satu-satunya minuman kopi yang pertama di Malaysia yang dicampurkan dengan garam asli - GARAM BULUH yang mana GARAM BULUH ini mempunyai MAGNESIUM yang tinggi dan baik untuk badan manusia.

Harga sekotak

RM 30.00/20 sachet






Testimoni Pengguna Mineral Kopi


Testimoni diri sendiri
Minum Mineral Kopi ini Miza rasa segar dan sangat bertenaga. Urusan rumahtangga dan anak-anak berjalan lancar walaupun bermula di awal pagi hingga ke malam hari. Normally kalau nak update blog or siapkan tools bisnes, Miza akan minum secawan kopi dan boleh bertahan hingga ke pagi. No more migrain and memang mengurangkan rasa lapar sepanjang hari juga baik untuk penghadaman dan the best is melegakan cirit birit. Terbukti tau sebab kalau kami pun kalau terkena food poisoning memang akan reda cirit and birit itu. Sekarang ni kopi ni WAJIB ada di rumah dan suami pun cakap this is the BEST coffee. Memang best la sebab kalau Miza rasa penat or lemau tu, cepat-cepat banuhkan mineral kopi.




Testimoni - Puan Ruslah, Kelantan



             Testimoni - Puan Rashidah, Klang



Testimoni - Puan Ejah, Kuala Lumpur


So...apa tunggu lagi...dapatkan Kopi Kesihatan ini sekarang juga... 
Confirm tak menyesal! 

For those yang nak create BIG $$$ up to RM1000 seminggu dengan kopi ini pun, juga amat dialu-alukan.


Loves,
mizahadi.com
013.938.8484






33 comments:

  1. Kopi ni sesuai tak untuk ibu mengandung?

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum....
    Awl tahun ni sy amalkan kopi mineral ni...Alhamdulillah mmg lain sgt dgn instant kopi yg lain.Rase bertenaga utk melakukan tugasan harian..mengajar n balik uruskan kerja rumah.suami pun dah join skali sbb dia alah dgn instant kopi.
    Selain tu..berat badan sy makin turun.klau dlu hampir 6+kg.skg dh capai bwh 50kg.
    Alhamdulillah...
    #kopimineralterbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... memang kopi mineral ni terbaik... teruskan consume kopi garam buluh ni...

      Delete
    2. Bp lama dh mnum sis?n bp kotak?

      Delete
  3. Rasanya sedap..betyl ke boleh mmbntu mnurunkn berat badn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap... Insha Allah sebb selain megurangkan rasa lapar ia juga memberi kecergasan dan baik utk kesihatan.

      Delete
  4. Ibu yg sdg menyusukan bby bole mnum x kopi mineral ni?tq

    ReplyDelete
  5. Mineral coffee ni ada pantang larang x?

    ReplyDelete
  6. Mineral coffee ni ada pantang larang x?

    ReplyDelete
  7. Boleh tau tak brape gram carbo utk 1 sachet?

    ReplyDelete
  8. apa sebenarnya kandungan mineral coffe ini, ada kah boleh diminum oleh pesakit rosak buah pinggang yang sentiasa mencuci darah atau sebaliknya nda boleh minum sebab ada kandungan garam,
    tq
    amb

    ReplyDelete
  9. apa sebenarnya kandungan mineral coffe ini, ada kah boleh diminum oleh pesakit rosak buah pinggang yang sentiasa mencuci darah atau sebaliknya nda boleh minum sebab ada kandungan garam,
    tq
    amb

    ReplyDelete
  10. Saya bukan penggemar kopi...
    Tapi disebabkan nak support bisnes kawan...saya beli jugak la kopi mineral ni...
    Balik umh.. tak rase pon nk minum...
    Esoknye..saje la try sesachet.... seb dah beli kan.... subhanallah... sedapnyer...puas pk... knp tak pnh rase kopi mcm ni sebelum ni... mmg sedap....
    Esoknye... order lagi... takot susah nk dpt stok...
    Lg satu kopi ni boleh tahan nafsu mkn...

    ReplyDelete
  11. Mohon pm 0124392390.. berminat nak beli

    ReplyDelete
  12. Mohon pm 0124392390.. berminat nak beli

    ReplyDelete
  13. as salam..sya ni ada gstrik..tp loas minum kopi ni dlm 2 3 hari menyucuk kat ulu hati..adakah kopi ni tindkbks neutrlkn asid dlm perut?

    ReplyDelete
  14. as salam..sya ni ada gstrik..tp loas minum kopi ni dlm 2 3 hari menyucuk kat ulu hati..adakah kopi ni tindkbks neutrlkn asid dlm perut?

    ReplyDelete
  15. saya pun baru try minum mineral coffee sebentar tadi :-)

    ReplyDelete
  16. Kawan cakap boleh turun kan berat badan dia syor kan minum, macammana cara nak minum pagi sebelum breakfast atau bila bila pun boleh?

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  18. As salam nak tanya bole ka org yg bertubuh kurus minum kopi ni..
    ada kah kesan sampingan kepada kesihatan..Tq

    ReplyDelete
  19. hai. utk area kota kinabalu yg berminat dgn kopi ni blh terus whatsapp sy 0168358187. tq 😬

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...