Saturday, August 17, 2013

Aku sebagai seorang Executive........

Assalamualaikum....

Bila dok umah pegang jawatan Executive Housewife ni, dia ada masalah lain pula... Masalah apa menu yang nak dimasak... tambah pula bulan puasa, kadang sampai tergolek-golek sorang-sorang punya la susah nak decide nak masak apa... Hahahaha.... ada ke kes macam tu.... ahaksss....gurau jer ya, tak de la sampai tergolek-golek... 

Actually Miza dan suami lebih suka makan dirumah dan masak sendiri... Sebab kadang bila beli kat PARAM tu rasa tak menepati apa yang lidah kita nakkan... nak-nak lidah kami ni ORIGINALLY lidah Kelantan.... 

So far, juadah yang menjadi kebiasaan ialah Daging Goreng Oyster ala-ala sweet gitu. Menu Miza kongsikan di SINI.

www.mizahadi.com

Juga, Siakap Stim Asam. Hubby memang suka yang ni... Kalau makan ikan siakap stim ni, dah tak hengat apa dah.... syokkk sangat meleleh...



www.mizahadi.com

Lagi satu resepi feveret kami sekeluarga iaitu Nasi Ayam ala Beautiful. Senang dan simple... Actually menu ni dari En. Suami... Hey, suami kita pandai masak tau cuma lelaki ni bila ada isteri dia liat nak masak, tak pandai katanya.... macam-macam kan... tapi kan, seikhlasnya la, kita kaum ibu ni sekali sekala nak juga rasa air tangan suami...  

www.mizahadi.com

Last but not least is Ketupat Sotong. Haaa... yang ni kalau kat luar, mahai jah oiii... sekor sotong ni pun rasanya cecah 2, 3, 4 ringgit kot, bergantung pada size... dan rasa lak tak sama seperti yang kita nak... Nak resepi ada di SINI

www.mizahadi.com

Actually, entry ni nak upload masa bulan puasa hari tu, tetapi di sebabkan beberapa masalah teknikal, maka tertangguh la dan hari ini dengan jayanya dapatlah di publishkan kepada umum... Alhamdulillah...

Loves,
mizahadi.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...