Wednesday, June 19, 2013

Side Income : Duit Tambahan untuk Puasa dan Raya

www.mizahadi.com

Assalamualaikum... 
Pejam celik pejam celik, tak sampai sebulan lagi nak sambut bulan Ramadhan Al-Mubarak kan... Macamana persiapan kita semua ya? Bulan ni juga la masing-masing berlumba-lumba nak habis kan puasa ganti, macam-macam status ada kat facebook, pelbagai menu juadah menjadi pilihan... dah happening dan feel dah bulan puasa gitu... 

Dalam keghairahan kita hendak menyambut bulan puasa nanti, ramai juga yang semakin hari semakin gelisah, resah dan susah hati. Kita tahukan bulan puasa ni, walaupun kita tidak masak untuk makan siang hari, tetapi persediaan untuk berbuka puasa semesti agak istimewa berbanding kita makan dalam bulan lain, tambahan pula kalau berkumpul sanak saudara tu...yang ni nak makan itu, yang itu nak makan ini.. sorang satu jadi la sepuluh kan.. maklumla bulan puasa, walaupun kita dilarang untuk membazir tetapi benda tu jadi tanpa kita sedar, kebiasaannya pada awal bulan Ramadha tula... dah masuk hari ke-10, kita dah semakin boleh kawal keinginan makan tu... In Shaa Allah, semoga kita tidak tergolong dalam golongan orang-orang yang suka membazir.

Berbalik pada topik, Miza nak kongsikan bagaimana kita boleh mencari duit tambahan, atau side income bagi menampung keperluan bulan Ramadhan dan juga Syawal nanti. Itu tak termasuk duit raya dan bekal selepas raya juga. Masa ni sakit kepala, dan kadang-kadang menangis sendiri tanpa sedar pun ada. Ini Miza kongsikan pengalaman sendiri. Bukan setakat persiapan untuk keluarga kecil kita, malah untuk mak ayah dan adik-adik. Sedihkan, dan Miza tak nak ingat dah semua tu, biarkan ianya berlalu bersama-sama angin lalu. Alhamdulillah, sekarang ni Miza mampu mengembirakan hati orang-orang yang Miza sayangi. Alhamdulillah dipertemukan dengan mereka yang hebat dan tidak lokek memberi tunjuk ajar dalam business. 

Kepada sesiapa sahaja di luar sana, anda semua berhak untuk mendapat kehidupan yang lebih baik, bukan untuk diri sendiri sahaja, tapi ibu dan ayah juga seluruh keluarga kita. Peluang tidak datang bergolek dan peluang tidak muncul berkali-kali.

Whatsapp/pm Miza untuk mengetahui lebih detail bagaimana caranya. In Shaa Allah, kebaikan yang kita beri, kenikmatan yang tak terhingga kita perolehi

Loves,
mizahadi.com
013-938 8484
mizahadi@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...