Wednesday, May 15, 2013

Seafood bersalut tepung @ Pantai Cahaya Bulan

Assalamualaikum semua... Baru berkesempatan untuk menulis entry terbaru. Hurmmm... masa balik kampung mengundi tempohari, kami sekeluarga sempat melawat  Pantai Cahaya Bulan, Kota Bharu. Kami ke sana secara tidak dirancang, dari rumah mak di Pasir Mas nak balik ke Wakaf Tok Wali rumah mertua, berseloroh dengan suami, ajak ke sana sambil bawa anak-anak tengok pantai, sekali dia setuju pula... 





Keadaan pantai banyak berubah disebabkan oleh hakisan yang berlaku.


Yang bestnya bila berkunjung ke pantai ini, dapat makan makanan laut seperti ikan, sotong, udang, juga pelbagai bebola ikan yang digoreng bersalut tepung, dan semestinya menikmati fresh air kelapa muda... Fuhh... nikmat sangat bila panas-panas dapat merasa air kelapa muda. Alhamdulillah...




Disebabkan sangat teruja, kami terlupa untuk shoot photo  seafood yang kami makan itu kerana tidak sabar untuk menikmati makanan yang dihidang panas-panas. Harga pula bergantung kepada saiz seafood tersebut seperti seekor sotong atau udang (yg dicucuk pada lidi saiz sederhana - 3 ekor) antara RM 14 - 16. 














Suka melihat gelagat anak-anak yang begitu seronok bila berada di pantai....siap ber'posing' untuk mama dan papa. Macam-macam gelagat buah hati kami.



Yang ini pula tak ada kena mengena dengan seafood ataupun pantai ya... Ini muka Nanine ala-ala kitten gitu... Bila buat muka macam ni terus dia buat bunyi 'mau...mau...' hihihi disebabkan tak pandai nak bunyi miow jadila mau... Tapi dia sporting habis, tak marah pun bila setiap kali Miza buat muka dia macam ni. Suka lagi ada....

Okay la, rasanya Miza stop kat sini dulu. Tak nak celoteh panjang-panjang, kalau you all nak merasa., sila la berkunjung ke negeri kami... Kelantan Darul Naim.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Love, 
www.mizahadi.com
013.938.8484
mizahadi@gmail.com




1 comment:

  1. Favorit saya nih udang... Cuma belum punya bini, jadi jarang ada yang masakin :P
    Oh ya, bagi yang butuh Dus untuk makanan yang berminyak bisa hubungi kami di sini : http://www.greenpack.co.id/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...