Wednesday, May 22, 2013

Kuala Terengganu atau Cameron Highlands???


Assalamualaikum... 

Sambil-sambil dok berbisnes sempat juga nak update blog. Story tentang short trip to Cameron Highlands, kami tak plan pun nak ke sana...last minit decide dari kampung masa nak balik ke Kuala Lumpur. Alang-alang dah singgah tu, kami stay 1 malam kat sana. Kami pilih Country Lodge Resort Hotel, Brinchang. Kami ambil Deluxe Room harga untuk hari biasa RM 118 untuk 1 malam, berbanding kalau hari minggu
 RM 158/1 malam. Hotel dia ok, quite cozy dan bersih. Sangat selesa, lagipun kami hanya stay 1 malam sahaja kat sana.


Sampai sana dalam jam 4 petang, solat, rehat dan makan bekalan yang mak kirimkan. Terima kasih Mak! Mak saya memang suka bekalkan makanan kalau kami nak balik ke Kuala Lumpur. Itulah kasih mak kan, sanggup bersusah payah untuk anak-anak. Sayang Mak selamanya...Abah pun saya sayang juga... 

Gambar kat atas tu, adik Miza yang ke-6, cuti semester so lepak KL sambil-sambil jaga anak-anak buah... Comel kan adik saya...hehehehe...dah macam comelkan kak Ton... Kuat sungguh penangan kak Ton comel...

Malam tu kami keluar makan, tak ada yang menarik sangat sebab pasar malam pun tak ada. Ha... sebab kami singgah sana hari Selasa. Pasar Malam Brinchang hanya ada pada hari Jumaat dan Sabtu sahaja. So, kami balik hotel... zzzzzzz



The next day, sebelum check-out kami decide nak breakfast @ Ladang Teh Sungei Palas. Kami tak pernah pergi ke sini sebelum ni, biasa kalau ke ladang teh, kami ke Ladang Teh Bharat. 




Cantik tempat nya, kat sini la scene Lisa dan Aaron berjumpa selepas Lisa balik dari oversea. Ala... dari filem Ombak Rindu tu...


My sister, Nor or lebih glamer dikalangan anak-anak buah sebagai Uda.


 Dah feeling2 Haris dengan Izah giteww.... 






Our breakfast....Marbeles hot choclate....




Inilah hasilnya...Miza ni memang suka sayur, so kalau pergi sana memang sawan sayur la kejap...Rasa semua sayur nak beli... Yang lain-lain tu macam biasa la, strawberi, teh dan jagung...


Jam 12 tghr check out then terus balik KL... Seronok juga short trip ni... Free and easy kan... tak rushing... So, next time kalau penat boleh singgah lagi sambil-sambil rehatkan badan... Holiday ni sebenarnya bagus sebagai terapi diri...Dah penat bekerja, sekali sekala menghirup udara segar...nikmat sangat... Menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan...


Love,
www.mizahadi.com
013.938.8484
mizahadi@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...