Wednesday, November 7, 2012

Dream Car ~ Reality or Fantasy ???

Pernah ke kita terfikir untuk memiliki sebuah kereta mewah pada usia yang muda. Angan-angan dan impian untuk memilikinya semestinya ada dalam diri kita kan. Tapi dapatkah kita pastikan impian dan angan-angan tadi bukan setakat angan-angan kosong.... Cuba renungkan sejenak.... Mungkin ada atau mungkin langsung tiada, yalah kalau ikutkan gaji hakiki memang kita tidak mampu... Berapa kerat sahaja yang bernasib baik, mungkin mereka dari keluarga yang berada... Tapi cuba fikirkan diri kita... Di mana kita???

TAPI.....

Dengan bisnes yang Miza ada ini, semua mimpi tadi boleh jadi KENYATAAN. Kenapa? Kerana bukti ada di depan mata... Ok Miza nak story tentang seseorang ini... Beliau agak istimewa pada Miza... Kenapa? Jom.....

Hebat bukan??? Usia yang ke 28 tahun, beliau berjaya memandu dan memiliki kerata BMW idaman. Bukan duit dari parents, tapi hasil usaha selama setahun lebih bersama bisnes ni yang mana betul-betul MERUBAH KEHIDUPAN beliau. 


Haa... Ini la orangnya Cik Cida, dari seseorang yang biasa-biasa dan amat pemalu, dengan bisnes ni,  jadi seseorang yang luar biasa. Miza memang mengenali beliau semenjak di bangku sekolah menengah sebab kami memang dari sekolah yang sama. 


Apa yang Miza nak katakan, sebenarnya tak ada perkara yang MUSTAHIL. Ianya bergantung kepada diri kita sendiri, bagaimana kita mengemudikan KEHIDUPAN kita. Dari orang yang biasa tak punya apa-apa, menjadi orang yang HEBAT.


Kadangkala, kita tidak sedar sebenarnya kemampuan kita melebihi apa yang kita ada. Bila USAHA dan MATLAMAT bergerak seiring dengan TINDAKAN, maka JADILAH apa yang kita impikan walaupun IMPIAN kita itu sebesar gunung pun... 

Insya Allah, Miza yakin Miza di landasan yang betul bersama mereka yang HEBAT dan sedia MEMIMPIN tangan Miza untuk sama-sama berjaya dan menggapai BINTANG di langit tinggi.

Terima kasih kepada MENTOR-MENTOR yang memberi tunjuk ajar dan tanpa jemu mencurah ilmu... 
Untuk Cik Cida, tahniah di atas kejayaan anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sayang, 
www.mizahadi.com
013.938.8484
mizahadi@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...