Monday, October 8, 2012

Penjagaan Bagi Ibu Selepas Bersalin... PENTING!

Entry kali ini, Miza nak share pengalaman Miza selepas bersalin. Rasanya semua wanita kat dunia ni nak cantik dan nak pastikan badan back to normal selepas bersalin. Tapi tak mudah sebenarnya... 


Kalau ikut pengalaman Miza dulu, Miza tak kenal lagi korset Premium Beautiful ni. So, berpantang dan berbengkung cara tradisional. Mak yang banyak membantu, dari hal ubat-ubatan dan kelengkapan diri. Mak bersusah payah membuat ubat untuk disapukan pada perut semasa berbengkung... Memang tak selesa la sebab kalau tak kena, boleh jadi gatal dan membuatkan Miza rasa nak tanggalkan bengkung tu. Dahla, perlukan bantuan orang sebab cara pemakaian memang agak complicated. Kena ikat ketat kalau tak, tak berhasil....



Beginila rupa bengkung tradisional, yang ni mak tempah khas. Material cotton - berbunga-bunga lagi...Bila dah sapu ubat-ubatan tradisional td (diperbuat dari daun dan akar kayu yang dimasak dan di blend halus) bengkung td for sure jadi kotor dan  comot, so kena basuh berulang... Lecehkan... 


Yang ni pula bengkung yg dimodenkan. Kalau kita tengok banyak dah jenama-jenama bengkung jenis ini yang diperkenalkan. Untuk second baby, Miza guna bengkung yang jenis ini pula. Ini pun perlukan bantuan juga dan pada Miza, Miza tak selesa memakai bengkung ini sebab ianya dipakai sampai ke paha. Membataskan pergerakan, bila nak bangun malam - untuk susu kan anak dan ke toilet...Aiii memang susah... Kadang2 bila mak terlupa or tertido awal, Miza pun buat2 lupa nak pakai.. Memang tak konsisten la... sebab sangat tidak selesa - pada Miza la... Mungkin berbeza pada orang lain.


Tapi sekarang tak perlu risau sebab kita dah ada korset yang amat-amat sesuai untuk ibu selepas bersalin. Cara pemakaian yang mudah dan boleh dipakai sendiri tanpa perlukan bantuan orang lain. Menurut kawan-kawan yang dah memakai Premium Beautiful, komen-komen positif diberikan. Material yang selesa, tidak panas dan tidak gatal, malah tidak perlu di sapu ubat-ubatan sebelum memakai korset. In fact, selepas seminggu dah boleh pakai Premium Beautiful ni.  Far-Infra-Red yang ada didalam korset tersebut berfungsi untuk menyembuhkan luka dalam dan luar (untuk ibu yang bersalin melalui pembedahan), memecahkan lemak, menghilangkan strecth-marks dan mengelakkan lemak perut dari menggelambir ke bawah.


TIDAK !!!!!
Tentu kita tak nak kesan yang macam ni kan... jangan risau, dengan Premium Beautiful semua masalah anda dapat diatasi. Bahkan, dengan penggunaan yang konsisten kita juga dapat membentuk postur bentuk badan yang menarik . Miza sendiri pun tak sabar nak gunakan Premium beautifull untuk next baby... 



For detail info about Premium Beautiful Corset, do email me at 
mizahadi@gmail.com / 013.938.8484

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...