Sunday, September 30, 2012

Sehari @ Kidzania

Assalamualaikum... Hai, hari  Ahad yang tenang dan ceria... First of all, good luck & congrats juga untuk rakan-rakan seperjuangan yang tengah sibuk dan selesai untuk closing pakej London/Paris... Seronokkan....Boleh pergi holiday dengan FOC. Itula istimewanya bisnes yang saya buat ni...hehehe....
Ok, back to my story....Semalam bawa anak-anak ke Kidzania. Memang happening suasana kat sana. Macam dunia fantasy pun ada, seronok tengok anak-anak berbaju uniform dengan masing-masing jabatan. Ada yang jadi fesyen designer, Tuan Inspektor, Encik Bomba, Encik/Cik Dentist, Model dan macam-macam la... 






Semalam ramai juga pengunjung, biasala hari minggu. Di sini, Miza upload kan gambar-gambar semasa kami di sana. 


Masuk Kelas drawing dulu... 


Ada bakat ke anak mama ni?


Serius sunggoh...agaknya malu la tu...


Apa tu? sama jer kaler... 


Yang ni post semasa menunggu untuk jadi CikBomba... Sabar ya sayang...

Saya anggota baru, sila bagi tunjuk ajar.....



Faham ke tak ni??? Semua kusyuk...


Kidzania...Fire! Fire!Fire!... Tepi-tepi... bomba dah sampai...


Bertungkus lumus memadam api yang tak padam-padam... Cam real...


Cehhh... Masih sempat lagi senyum.. Boleh ke padam api tu???


 Adik yang tak duduk diam... Dah boring sangat...Nak turun dan jalan sendiri...


Post selepas pergi saloon... 


Ok tak make up saya???


Report duty lak... Kita pergi Dental Care... 


Bersiap-sedia... Serius betul Cik Doktor...


Dengar betul-betul ya... 


 Saya nak tanya....Agaknya itu la kot yang dikatakan...


Mula-mula kita periksa gigi patient...


Haa... kalau tak gosok gigi... Ada ulat besar tau.... Seronok tengok gelagat anak-anak... Dapat gaji lagi tu, RM6... Ok la tu...


 Next, kita g Kelas buat Sushi lak...


 Pakai uniform dan pastikan kebersihan... Wah lepas ni bolehla buat sushi untuk papa.. Memang feveret papa tu...


Sendiri buat, sendiri makan.... Hahahaha....



Last sekali, masuk kedai jewellery.. Jadi designer jewelleries... Seronok dapat buat bracelet sendiri...


Baki duit dan hasil untuk trip kali ini... Tak boleh buka akaun sebab balance hanya ada RM 47 sahaja. Minimum untuk buka akaun RM 50, so bawa balik la, next time pergi still boleh guna....


Memang all out la kakak hari ini... Seronok sangat... Itu pun tak sempat round habis... Next time kita pergi lagi ya sayang....

My Small Family...
Semua dah penat...Jomla kita balik.... 
Seronok dapat bawa anak bersosial ni... Insya Allah sayang, mama akan pastikan mama bagi yang TERBAIK untuk anak-anak mama dan untuk keluarga kita...
Sekian.


Love,
Mizahadi by Premium Beautiful
013.938.8484
www.mizahadi.com

5 comments:

  1. seronok ye??...tapi kena ajar nngaji getek..make sure ..khatam Al Quran sebelum umutr 14 tahun.
    salam..luv u all.

    ReplyDelete
  2. seronok ye??...tapi kena ajar nngaji getek..make sure ..khatam Al Quran sebelum umutr 14 tahun.
    salam..luv u all.

    ReplyDelete
  3. Insya Allah.. itu pasti... Papa & Mama diorang pun khatam sebelum 12 tahun...

    ReplyDelete
  4. hai kak miza..
    seriously, ur daughter comel sesangat sangat sangat :)
    k, tu je nak ckp!

    ReplyDelete
  5. muis: thanks...alhamdulillah.. biasa2 ajer...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...