Saturday, September 22, 2012


Haiii... Entry kali ni miza nak story pasal short trip kami ke Taiping... Miza ke sana bukan untuk holiday pun, atas urusan kerja sambil2 berehat... Kami pergi satu malam je pun... Tapi ok, have fun juga....


Sampai di bandar Taiping, kami check-in di Hotel Perdana Taiping.. Okla hotel ni.. Hotel orang melayu, 100% bumiputera. Baru dibuka awal tahun hari tu...view kat atas tu dari bilik hotel, boleh nampak satu bandar Taiping...


Kami sampai kat sana tengahari, lepas check-in, rehat sekejap. Petang sikit, kami ke Kuala Sepetang untuk menikmati Mee Udang. Kata orang mee udang kat sana sedap... Jarak bandar Taiping ke Kuala Sepetang tak jauh pun dalam 15-20km. Memang exited sangat ni... Banyak juga kedai makan mee udang ni, tapi sebab awal2 lagi kami dah surfing dalam internet jumpa  Mee Udang Mak Jah. so kami memang terus aim ke sana ...


Ramai juga orang masa tu, meja juga hampir penuh. Setelah dapat tempat duduk, kami terus membelek menu... Harga boleh tahan... Tapi ok sebab size udang dia besar2...

Saya dan Mr. Hubby memilih mee udang dan udang goreng celup untuk princess....Seronok sgt la sbb dia memang suka sangat2 seafood ni...
Jeng...Jeng...Wah memang tak sabar la nak menikmati mee udang ni...Rasa pun ok...Puas hati sangat la... 



Yummm..... Lepas menjamu selera di Kuala Sepetang, kami balik ke hotel. Perjalanan kami lancar dengan bantuan GPS... so nak berjalan memang tak ada masalah...
Balik hotel berehat.............


Malam tu pula kami dinner di Doli Kuew Teow. The original resepi... Memang best la kuew teow dia... dengan lambakan udang yang memenuhi kuew teow... Memang marvelos.... After that kami balik hotel zzzzzzzzzzzzz.... Bandar Taiping ni pekan kecil sahaja, so aktiviti malam tak ada apa-apa ..


The next day, lepas check-out, we decide to singgah dekat Zoo Taiping... Pusing2, panas sgt sbb dah tengahari... Last2 sekali kami tak masuk dalam pun, sbb anak2 dah tak selesa dah... Yang kecil, dah menangis2...


Pose istimewa dari kakak dan adik2....Kesimpulan, trip ke Taiping menyeronokkan walaupun tak banyak aktiviti... Lagipun kami kesana satu malam jer... Insya Allah... jika ada kelapangan, niat di hati rasa nak pergi lagi... Kita pergi ke Kuala Sepetang lagi...jumpa mee udang Mak Jah.... :-)

 Thank you.


Sayang sokmo,
www.mizahadi.com
013.938.8484

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...