Saturday, September 22, 2012

Derita SLIPPED DISCAPA ITU SLIPPED DISC ?               Slipped disc berlaku apabila tulang belakang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal. Ini disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan. Apabila ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas pergerakan akan terbatas. 

BAGAIMANA IANYA TERJADI ?

Kebiasaannya kita memandang remeh pada penjagaan tulang belakang. Keadaan postur badan yang tidak betul semasa melakukan kerja-kerja seharian seperti tidur, duduk dan mengangkat benda berat.

PENYELESAIAN
Tiada sebarang ubat untuk mengubati penyakit ini. Setakat ini rawatan yang diberikan adalah seperti fisioterapi dan pembedahan. Doktor juga menasihati pesakit supaya memakai bengkung untuk mengatasi masalah ini. The best bengkung ialah PREMIUM BEATIFUL dimana (F.I.R  yang banyak terdapat di dalam bengkung/tulang) . Malah, bengkung Premium Beatiful juga mempunyai 7 batang keluli yang menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra yang berfungsi memperbaiki postur berdiri dan duduk. Corset Premium Beautiful juga direka dengan unik mengikut potongan rangka badan, menguatkan proses pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul secara serata di mana menghasilkan pembentukan badan yang seimbang.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jangan biarkan kesengsaraan menghantui kenikmatan hidup yang terlalu indah.
Just call/pm miza untuk trial fitting/consultant - produk / bisnes yang memang kencang...

www.mizahadi.com
013.938.8484
mizahadi@gmail.com


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...